top of page
lintu_luoto.jpg

Luodolla-muutosmatka
"Säätytalo–konsepti"

Luodolla–muutosmatka on palvelukonsepti, jonka avulla vahvistetaan tehokkaasti ihmisten keskinäistä luottamusta ja yhteistyötä. Vahva luottamus ja toimiva yhteistyö lisäävät työn sujuvuutta, tuloksellisuutta ja työssä jaksamista. 

Tätä konseptia on hyödynnetty Vuoden työmaakilpailun 2024 –voittaneessa hankkeessa. Alla tilaajan kokemuksia prosessista. ​​​

Selja Flink, rakennuttajapäällikkö, Senaatti–kiinteistöt

Säätytalon peruskorjaushanke 2023–2025

Erityinen apu on ollut kuormitustilanteiden sekä ihmissuhdehaasteiden purkamisessa: näistä on konkreettisia esimerkkejä, miten kireys ihmisten väliltä on hävinnyt ja viestintä alkanut taas toimia.

Riikan johtamilla toimilla on vaikutettu työmaan sujuvuuteen, sekä laadukkaaseen ja tehokkaaseen etenemiseen vaativassa restaurointihankkeessa.

 

En enää osaa tai halua ajatella tällaista tai vastaavaa hanketta ilman Luotaavan työhyvinvointiin antamaa panosta.”​

“Riikka on saanut koko hankeorganisaation luottamuksen helposti lähestyttävyydellään ja iloisuudellaan. Hänen avullaan olemme rakentaneet Säätytalon työmaalle hyvää yhteishenkeä.

Palvelukonseptin tavoitteena on tehdä hyvästä yhteistyöstä huippua; keskiössä on osallistujien vuorovaikutustaitojen kehittäminen sekä avoin ja rakentava keskustelu ryhmän yhteistyön vahvuuksista sekä kehittämiskohteista.

Luodolla–muutosmatka sopii yhteistyöhankeorganisaatioille sekä yksittäisten organisaatioiden johtoryhmille, tiimeille ja työyhteisöille.

Palvelukonseptin vaikuttamisen painopistealueet

1.   Jaksamisen ja työmotivaation tukeminen

2.  Yhteistyön, ilmapiirin, avoimen viestinnän sekä yhteisöllisyyden kokemuksen tukeminen 

3. Tavoitteissa edistymisen seuranta

Miksi konsepti on käytännössä toimiva ja hyödyllinen?

Psykologinen turvallisuus: Prosessin myötä ihmiset oppivat tuntemaan toisensa ihmisinä, titteleiden takaa. Kun ihmisten välillä on toimiva ja luottamuksellinen yhteys, viestintä on avointa ja vaikeitakin asioita saadaan ratkottua tehokkaasti. 

Säännölliset pysähtymiset yhteistyön äärelle: Säännölliset tapaamiset erilaisilla kokoonpanoilla toimivat purkuventtiileinä ehkäisten asioiden ja tunteiden ylikuumentumista. Prosessin aikana osallistujat oppivat toimimaan luottamusta rakentavasti myös haastavissa tilanteissa.

Kokonaisvaltainen kohtaaminen: Ihmiset tulevat kuulluiksi, nähdyiksi ja arvostetuiksi inhimillisinä vahvuuksineen ja haavoittuvuuksineen, mikä vahvistaa luottamusta ja yhteistyötä.

Ratkaisukeskeinen työskentely: Prosessi keskittyy mahdollisuuksiin ja voimavaroihin, jotka tukevat tavoitteiden saavuttamista. Tämä tekee yhteistyöstä mielekästä ja palkitsevaa.

Ajankohtaiset keskusteluteemat: Tapaamisten sisältö pohjauutuu seurantamittauksista nouseviin tarpeisiin, mikä tekee työskentelystä vaikuttavaa ja kohdennettua.

Tiedon ja fasilitoidun keskustelun yhdistelmä: Tutkittu tieto yhdistettynä ohjattuun keskusteluun lisää ymmärrystä ja motivaatiota oman käyttäytymisen muutokseen.

Asiakaskokemus

Tommi Nick, Rakennus Oy Antti J. Ahola

Säätytalo-hankkeen vastaava työnjohtaja

"Luotaavan työyhteisövalmennus Säätytalon hankkeessa auttoi meitä luomaan ilmapiirin, jossa ihmiset voivat hyvin ja uskaltavat tuoda esiin huoliaan ja mielipiteitään.

 

Tällainen ympäristö parantaa rakennushankkeen laatua, aikataulussa pysymistä ja kestävyyttä, samalla kun se ehkäisee työuupumuksesta ja henkisestä kuormituksesta aiheutuvia merkittäviä kustannuksia yrityksille ja yhteiskunnalle.”

Haluatko kuulla lisää

konseptistamme?

 

Ole meihin yhteydessä niin keskustellaan lisää.

 

Riikka

riikka.wirpi@luotaava.fi

0415466587

 

Sanna

sanna.rovasalo@luotaava.fi

0442763267

Työpäällikkö.png
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram

© Luotaava 2024

bottom of page